Ystäväni lapsi pääsi ylioppilaaksi ja hänen juhlaansa meni tällaisia marjakakkuja. Lakkiaisissa tuodaan kakut yksitellen tarjolle, joten minusta ei ole ollenkaan väärin, vaikka kakut keskenään erilaisia ovatkin. Tulipahan käytettyä monipuolisesti pakastimen antia.
 
Ensimmäisenä näkyvillä on suklainen mustaviinimarjahyydykekakku, tai mustaherukkakakku. Gluteenittomaan pohjaan tuli kimpale tummaa suklaata, joten maku on aidon suklainen. Kun tuohon lisää vielä vahvasti mustaviinimarjaisen kermaisen hyydykkeen...
 
Toinen kakku on ihan klassinen mansikkakakku, jossa välissä on hipaisu lemon curdia. Koristelupuolelle olen vinkkiä hakenut Taikinataivaasta.
 
Vadelmakakussa on välissä Kinuskikissan vadelma-daim-mascarpone -täyte. Nams...


 
Tämä sai kyllä olla viimeinen suklaakuorrute!! Näillä käpälillä ei tasaista suklaapintaa tehdä. Edellisella viikolla kakuissa kokeilemani ganache levittyi kakun päälle kauniisti ihan itsestään, joten sillä ohjeella menen tästä eteen päin. Klassinen suklaapinta vaatisi oikeasti paletinheiluttelutaitoa. Päällä on Odensen tummaa suklaata, välissä valkosuklaakermaa ja karpalotahnaa. (Tässä kakussa piti olla suklaapohja, muistin asian siinä vaiheessa, kun täytettyä kakkupohjaa asettelin jääkaappiin... Hulda Huoleton teki sitten vaalean pohjan :0. Onneksi vieraat eivät asiaa tienneet... Täyteet ja päälinen oli soinnutettu nimenomaan siihen suklaakakkupohjaan.)

Ystäväni harmitteli etukäteen, että turhan vähän on lukioaikana lapsi koulukirjoja avannut. (Juuri tuosta syystä laatassa näkyvä kirja on kiinni...) Mutta kuinka ollakaan, ylioppilas sai juhlissa useamman stipendin/huomionosoituksen.

 

Suklaakakkupohja

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

50 g taloussuklaata

2,5 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon sulatettu suklaa. Lisää jauhot.

Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia.

 

 

Mustaviinimarjahyydykekakku

4 dl kuohukermaa

6 liivatelehteä

4 rkl sitruunamehua

2 dl sokeria

4 dl mustaviinimarjasosetta

400g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl marjamehua (kostutukseen)

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle noin 1,5 cm paksu sukaakakkupohja. Kostuta pohja marjamehulla.

Lisää kermavaahtoon pehmitetty tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 7 min. Sulata lehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun ja lisää täytteeseen.

Levitä marjahyydyke suklaapohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin.

Kakun voi myös pakastaa.

 

Kinuskikissan vadelma-daim -täyte

3 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa
0,5 dl sokeria
2 isoa Daim-patukka
200 g suomalaisia vadelmia

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone, sokeri ja murusteltu daim. Levitä kakkupohjalle (kaksi väliä 24 cm halk. pohja). Painele vadelmat täytteeseen.