1241425372_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Zabaglione on italialainen vaahdotettu jälkiruoka ja siihen tarvitaan keltuaisia. Tein vapuksi pusuja ja niistä jäi keltuisia, joten nyt oli hyvä hetki tehdä zabaglionea. Alkuperäiseen zabaglioneen tulee marsalaviiniä, mutta sitä ei juuri sattunut Huvikummun kaapissa olemaan. Mietinkin viinin tehtävää kastikkeessa. Se lienee joko nesteenä, happamana nesteenä tai happamana sopivan makuisena nesteenä. Marsalan tilalle Huvikummun kaapista löytyi simaa, siinä on nestettä, happamuutta ja mukavaa makua.

Kemiaa keittiössä kirjassa tehdään kahdeksalle hengelle zabaglionea kahdeksalla keltuaisella. Meidän viisihenkiselle syöjäkunnalle riitti oikein hyvin kolme keltuaista.

Simazabaglione

3 keltuaista

1/2 dl sokeria

1 dl simaa (marsalaviiniä)

Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon neste.

Vatkaa n. 6-10 minuuttia kuumassa vesihauteessa (kattilassa tai teräskulhossa). Vatkausastia ei saa koskettaa vesikattilan pohjaa, eikä vesi kiehua liian voimakkaasti. Zabaglione on valmis, kun vatkainta nostettaessa vaahdon huiput jäävät koholle.

Tarjoile vaikka mansikoiden kanssa.