Kookos ja raparperi ovat ihan sydänystäviä - mielenkiintoinen siperian ja etelänmeren saarten liitto. Tämä piiraspohjanohje on peräisin kananmunakennosta ja on minusta ihan ohje parhaasta päästä piirakanpohjalle. Päällä pehmitettyä raparperiä. Jos haluaa täytteestä vähemmän mössöä, ei kannata pistää raparperejä kattilaan yhtäaikaa kun nukuttaa lasta päiväunille...

Ylimääräiset keltuaiset käytin vanilijakastikkeeseen ja voih kuinka herkullinen siitä tulikaan. 

Raparperipiiras kookosmarenkihunnulla

Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna (tai kaksi keltuaista)

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

4 raparperin vartta

1 rkl vettä

0,5 dl sokeria

 

Marenki:

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

(tippa tai pari sitruunamehua)

1 dl kookoshiutaleita

 

Pilko raparperit ja pistä ne kattilaan vesitilkan kera. Keitä kunnes raparperit hieman pehmenevät ja lisää sokeri.

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita muna ja jauhot sekaan.

Taputtele taikina (halkaisija n. 20 cm ) vuokaan. Kaada raparperitäyte päälle.

Paista 200 C noin 30 min.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri (ja sitruunamehu) vähitellen. Kääntele lopuksi kookoshiutaleet sekaan. Levitä piiraan päälle.

Paista uunissa kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Nauti vanilijakastikkeen kera!