Pirkan omenaisen pilvitortun ohjetta olen jemmannut kokeilemattomien reseptien kansiossa useita vuosia. Nyt tempaisin, eikä lopputulos ollut yhtään hullumpi. Rahkaa, omenaa, valkoista suklaata, marenkia... Alkuperäisohjeen raastetun omenan sijaan käytin inkiväärillä ja kanelilla maustettua omenasosetta. Soseen omenapalat olivat mainio lisä torttuun.

Torttu oli helppo muuttaa gluteenittomaksi. Matkan varrella sekä hienosokeri että pölysokeri loppuvat, joten täytteeseen jouduin käyttämään raesokeria, mutta sitä ei valmiista kääretortusta huomannut ollenkaan.

Omenainen pilvitorttu

Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Marenki:

2 valkuaista

3/4 dl sokeria

1 dl kookoshiutaleita

 

Täyte:

1 prk rahkaa

100 g valkoista suklaata

3/4 dl sokeria

omenasosetta tai

1 omena raastettuna

2 rkl sitruunamehua

 

1/2 dl kookoshiutaleita

 

Vatkaa marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon.

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot. Kaada taikina pellille.

Sekoita kookoshiutaleet varovasti marengin joukkoon ja levitä marenki kääretorttutaikinan päälle.

Paista 225C 6-8 min.

Kumoa pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu kookoshiutaleita.

Sulata valkoinen suklaa ja sekoita rahkan joukkoon. Lisää sokeri ja sitruunamehu (sekä omenaraaste).

Levitä rahkaseos ja omenasose hieman jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Rullaa.