Jouluaattona pöydässä oli kakkuja kaksin kappalein toinen lapsille ja toinen aikuisille. Aikuisten kakussa oli hilloja, hillahilloa, valkosuklaarouhetta ja mokka-hilla-kermaa. Kermaan kannattaa käyttää siemenetöntä hillahilloa, sellaisen saa myös siemenellisestä hillosta sauvasekoittimen ja siivilän avulla. Sauvasekoitin ei pysty hillankiviin. Pieni loraus lakkalikööriä voisi olla ihan hyvä lisä.

          

Mokka-hilla-kerma

2 purkkia vanilijarahkaa

1 mokkakerma

2 dl hillahilloa

 

Vatkaa kerma ja lisää rahka.

Soseuta hillahillo ja kaada siivilään, sillä tavalla saat siemenet pois. Lisää kermarahkaan. Lisää sokeria, jos tuntuu tarvitsevan.

 

Lasten kakku tehtiin Viuhdin ja Vauhdin toiveiden mukaan. Ei kermaa vaan vanilijakastiketta, vadelmia ja karkkejä väliin ja päälle. (Äiti jotenkin unohti laittaa niitä karkkeja väliin...) Koristelu on luonnollisesti Viuhdin ja Vauhdin käsialaa. Viuhti toivoi päälle suklaata ja Vauhti halusi valkoista suklaata. Kompromissina sulatin valkosuklaata ja kuorrutin sillä kakkua. Mutta kovin oli hankalaa leikattavaa. Olisiko kenelläkään vinkkiä, miten valkosuklaakuorrutuksesta saisi paremmin leikkautuvaa?