Tämä on herkullinen ohje, jota kehtaa suositella. Minä tykkään tehdä gluteenittomat tuotteet sellaisiksi, että ne ovat kaikille tarkoitettuja, eikä niissä käytetä gluteenittomia erikoisjauhoja. Kakusta ei tule mitenkään korkea, taikinaan voisi ehkä lisätä leivinjauhetta. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee vehnäjauhoja, mutta sitä versiota en ole koskan kokeillut. Olen aina korvannut sen eri määrillä mantelijauhetta ja perunajauhoa, yleensä pelkällä mantelijauheella. Kuorrutus on ihan herkku!

         

Kartanon suklaakakku

125 g voita

125 g pölysokeria

1 rkl vanilijasokeria

125 g taloussuklaata (tai sitä sinistä ;))

125 g mantelilastuja (tai rouhetta tai jauhetta)

60 g mantelijauhetta

4 munaa

 

Kuorrutus:

50 g sulatettua voita

1 dl kaakaojauhetta

1/4 dl maitoa tai kahvia

3 dl pölysokeria

1 rkl konjakkia

 

Sulata suklaa. Hiero voi ja sokerit notkeaksi. Lisää jäähtynyt suklaa. Lisää mantelilastut. Lisää keltuaiset yksitellen ja sitten jauhot. Kääntele viimeksi joukkoon kovaksi vaahdotetut valkuaiset.

Paista 175, 50-60 min.

Kuorruta jäähtynyt kakku. Kuorrutusta varten sulata voi ja lisää muut ainekset. Mausta konjakilla. Kuorruta.