Tällaisesta laskuvehkeestä puhuin tuolla aikaisemmassa tekstissä. Passaa meikäläisen takamuksellekin.
                     
Se on peräisin Ruotsin puolelta (siis tarkoittaa täällä päin Haaparantaa, suom huom.) Barnens Husista, siitä Ikean vierestä. Sopii myös pimplefiske -harrastukseen alustaksi, lukee laidassa. Kuulostaa härskiltä, mutta taitaa olla ihan vain pilkkimistä.

Tein eilen tuorelasagnesta lasagnea. Tuli tosi hyvää. Ohjeessa käskettiin käyttää bechamel -kastiketta. Siispä lähdin netistä etsimään tuon mystisen ja suussasulavan kuuloisen kastikkeen ohjetta. Paremmin keittiöslangia tuntevaa henkilöä nyt hymyilyttää... Bechamel -kastike on suomeksi valkokastike.

Tein kastiketta kuitenkin löytämäni ohjeen mukaisesti ja lopputulos oli hurjan hyvä. Johtuiko onnistuminen siitä, että lisäsin jauho-voi -systeemiin maidon kuumana vai siitä, että ajattelin tekeväni bechamel -kastiketta enkä valkokastiketta, mene ja tiedä. Mutta koetan toistaa menetelmän myös ensi kerralla. Kuiskin mielessäni mystisesti ääntäen beeshamel samalla kun kuumennan maitoa mikrossa. (Vikipedia antoi jopa ääntämisohjeita eri kielille. Jos ensi kerralla testaa italian- tai ranskankielistä ääntämystä, niin näkee onko sillä vaikutusta lopputulokseen.)