Koko juttu alkaa siitä, kun mietin, miten käyttää kaksi viikkoa vanha rahkapurkki. Tekisikö lättyjä vai vohveleita... Päädyin kumminkin tekemään pannupullaa. (Löysä pullataikina paistetaan uunipellillä.)

Viuhti, Vauhti ja heidän paras kaverinsa istuivat pöydässä ja söivät mehua ja pullaa. Kaverukset eivät olleet nähneet pitkään aikaan ja tulivat juuri pihaleikeistä sisälle. Vadillinen tuoretta pullaa katosi pikku hetkessä kehujen saattelemana. Viuhti sanoi pullan olevan "maailman parasta".

Siis kuinka tehdä Maailman parasta pullaa? Otetaan kaksi viikkoa vanha rahkapurkki ja lisätään kuumaa vettä kunnes liemi on sopivaa hiivalle. Harmitellaan tuoreen hiivan puuttumista ja lisätään kuivahiivaa. Lisätään muut tarpeelliset aineet, (toinen munista ei ollut vanha). Voin puuttuessa käytetään sulatettua levitettä. Sitten jauhot. Tässä vaiheessa on soveliasta huomata, että jauhot ovat lopussa joulunalusleivonnan jäljiltä. Kaadetaan kaikki jauhot pussin pohjalta sekaan ja etsitään korvaavia tuotteita kaapista. Hulaus mannaryyniä - vehnäähän sekin on, etsitään seuraavaa ainesta. Perunajauhot ovat lopussa, mutta pöläytetään maissijauhoja - valkoistahan sekin on. Taikina on vielä turhan löysää, lisätään sämpyläjauhoja - vehnäähän nekin ovat. Annetaan taikinan nousta tavalliset kaksi kertaa. Kaadetaan uunipannulle nousujen välissä ja ripotellaan raesokeria päälle runsaalla kädellä. Paistetaan.

Lopputuloksena on Maailman paras pulla ;)
Sattuneesta syystä en liitä kuvaa...