Pavlova -tuo kuuluisa jäkiruokien kuningatar... Pitihän sitäkin koettaa. Marenki aina vähän epäilyttää, mutta tällä ohjeella tuli ihanan keveitä ja kuivia marenkeja. Suklaata ja kahvihetkiä -kirja, by Sanna Töringe ei ole vielä koskaan pettänyt!

Pavlova (10 annospohjaa)

3 valkuaista

2 dl sokeria

1/4 tl viinietikkaa

 

kermavaahtoa

marjoja, hedelmiä

rouhittua suklaata

 

Vatkaa valkuaiset, ensin hitaasti, sitten nopeammin. Kun seos alkaa vaaleta, voit lisätä joukkoon viinietikan ja sokerin parissa erässä. Viinietikka ei ole välttämätöntä, mutta se tekee seoksesta jähmeämmän. Jatka vatkaamista kunnes marenkiseos on kiinteää ja siihen muodostuu huippuja. Pursota tai levitä kymmeneksi pyöreäksi pohjaksi leivinpaperille.

Paista 100 asteessa tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien olla uunissa, kunnes se on jäähtynyt. (Vaikka yön yli!)

Kokoa annoksiksi juuri ennen tarjoilua. Pohja on makea, joten kermasta ei tarvitse tehdä kovin makeaa. Pavlova ei odota syöjiä vaan syöjät odottavat pavlovaa. (Pohjat kostuvat nopeasti sitkeiksi.)

 

Tällaisia noin kymmensenttisiä pohjia tulee kymmenen kappaletta. Tasakokoisia tulee minulla ainakin helpommin, kun piirtää mallikuviot leivinpaperin nurjalle puolelle.

Miten saa mansikoista punaisia kuvassa??? Taas niistä tuli mustia!! Arg...