Ohje oli kyllä American Chocolate Chip Muffins, mutta pistinkin suklaan (valkoisen) jokaisen muhkuvinssin sisälle isona kimpaleena. Saa sellaisen pienen yllärin... Mitään kuorrutuksia ei tule tällä kertaa päälle, koska koko komeus lähtee mukaan viikonloppureissulle ja näitä kaljupäitä on helpompi pakata.

Meillä on mökki varattuna Syötteellä ja sinne lähdemme iltasella. On aina kiva haudata eväskasseihin jotain pientä yllätystä retkelle. Tällä kertaa yllärinä on mehevät muffinsit huomisella jälkkäriksi. Muhkuvinssit on pakattu vihreään kulhoon ja kulho kadotetaan jonnekin muiden ruokatarpeiden alle...

 

Suklaakimpale muffinssit (12 kpl)

100 g voita

2,5 dl sokeria

2 munaa

1 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilijasokeria

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

200g suklaata

 

Sekoita voi, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vähitellen. Lisää 100-150g suklaata joko muruina tai isoina paloina. Murut sekoitetaan taikinaan. Iso palanen taas upotetaan jokaiseen muffinssiin erikseen ennen paistamista.

200 astetta 20-25 min, metallisella muffinssipellillä kannattaa alentaa lämpötila 180 asteeseen.

Sulata loppu suklaa ja koristele sillä muffinsit.

Ohessa kuvaa ruokapakaaseista, joilla pitäisi viisihenkisen perheen selvitä kahdesta päivästä mökissä. Mukana mm. puuroryynit ja suola kahdessa annospussissa, ensimmäinen viidellä letitetty leeta (pieni), paljon maitoa, pippurimylly (ilman ei tule toimeen ;). Huomaa tuttipullojen luova käyttö sokerin ja kaakaon kuljettamiseen.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!