Kävin ostoksilla keittiö- ja kakkutarvikeliikkeessä. Olin oikeastaan etsimässä sellaista reunusta, jonka voisi laitaa kakun ympärille kokoamisvaiheessa. Ihan noin jäsyä systeemiä en ollut ajatellut, mutta tuollainen siellä oli ja nyt myös Huvikummun hyllyssä. Mukaan lähti myös korinpohjatylla, kukkamuotteja ja dinosaurusmuotti. Täytyy kyllä sanoa, että jo on muovilla hintaa! Mies oli työreissulla Jyväskylässä. Onneksi saattoi soittaa hänelle ja kertoa, että hänen työpäivänsä ei ollut mennyt hukkaan. Rouva on ehtinyt jo tuhlata reissulla tienatut rahat!

Kukkamuotteja on tosi helppo käyttää. Vauhti paineli niillä mielellään kukkendaaleja. Dinosauruksia sitten tekivät molemmat ja lopputulokset olivat hienoja.Kakkureunus on säädettävä ja sen ohjeissa lukee, että sitä voisi käyttää peltiä vasten muottina! Tuntuu hurjalta, pitänee joku kerta uskaltautua kokeilemaan pienen kakkutaikinan kanssa.

Sinänsä tuon reunuksen ohjeiden lukeminen on hieman tulkinnanvaraista. Mitään ei lue suomeksi, vain saksaksi, ranskaksi ja enkuksi. Ranskaa ei hallitse, joten enkkuun ja saksaan on tyytyminen. Saksaksi sanotaan "Dieser Tortenring eignet sich nicht NUR zum Backen..." Eli että rinkula ei passaa VAIN leipomiseen... ja lontoon murteelle tuo samainen kohta on käännetty "This cake ring in not suitable for baking..." eli juuri päinvastoin. Mutta koska tuo puulaaki - siis Städter - taitaa olla saksalainen, pitänee uskoa saksankielistä tekstiä.

Kuukausi taaksepäin ostin Lidlistä hienon kakkualustan. Tasainen lasilautanen, joka on pyörivällä metallijalustalla. Oikein nätti ja hintansa väärti (10€). Mutta kun taas tarkemmin lukee, niin paljastuu suuri saksalainen keksintö. stand ja food on tehty ruostumattomasta teräksestä! Food - siis ruoka - täytyy viitata kakkuun, jalkahan olisi foot. Että ne siellä saksassa tekevät kakkuja teräksestä! Kaikkea se saksalainen keksii!

Linksauttelen edelleenkin miellelläni uusia blogeja!!