Saimme harvinaisia ruokavieraita ja piti tehdä kaikenlaista herkkua. Tätä jäädykettä en ole tehnyt pitkiin aikoihin, mutta oli se taas niiiin hyvää. Makuina ovat minttudominot ja sen makumaailmaa vahvistamassa piparminttupastillit ja suklaa. Jos suklaata haluaa laittaa vähemmän, kannattaa se ripotella jäädykevuokaan päälimmäiseksi. Silloin siitä ikään kuin tulee jäädykkeen pohja ja jo pienempikin suklaamäärä antaa hyvän suklaan tunnun. Pikkudominoilla koristeluidea löytyi Karamelli caken blogista.

Piparminttupastillit ovat näitä uskovaisten pastilleina tahi körttipastilleinakin tunnettuja helposti hajoavia nameja. Namelli myy näitä Pohjanmaan pastillien nimellä.

Jäädykepohja on tupperin ohje. Perusohjeeseen tulee kermavaahtoa ja munavaahto. Kermavaahto kannattaa maustaa valmiiksi, millä sitten sen maustaakin, ennen kuin edes ajattelee munavaahdon tekemistä. Sitten vaahdotetaan muna ja sokeri KOVAKSI vaahdoksi, kova vaahto ei riitä. Jos munavaahdossa yhtään liisii, saa joko puolta pienemmän jäädykkeen tai pahimmassa tapauksessa jäädykevuoan pohjalle valuu munaliisteri.

Minttudominojäädyke

3 dl kermaa

3 munaa

3 rkl sokeria

yksi "pötky" minttudominoja

n. 100g piparminttupastilleja

100g suklaata

Murskaa piparminttupastillit tehosekottimella hienoksi pölyksi. Lisää kermavaahtoon keksimurska. Lisää piparminttupöly joukkoon maistellen sopivaa mintuisuutta. Lisää suklaamurut.

Vaahdota munia hetki ennen sokerin lisäämistä. Lisää sokeri ja vaahdota KOVAKSI vaahdoksi.

Sekoita vaahdot, kaada jäädykevuokaan ja pakasta.