Jos tässä huushollissa ei asuisi lapsia, ei nakkeja löytyisi varmaan ikuna jääkaapista. Mutta mutta kun kläpit tykkää nakeista, niin täytyy äidinkin joskus taipua niitä hankkimaan ja laittamaan.

Teimme nakkisämpylöitä - siis niitä joita kutsutaan myös hodareiksi. Kaupasta olivat juuri ne loistavasti nakin kokoiset ja pehmeät Jokivarren nakkisämpyläsämpylät loppuneet. Mutta kun nakkisämpylöitä oli jo luvattu, niin ei auttanut muu kuin löytää korvaava tuote. Paahtoleipäsiivu tai vaikka Pågenin spelttileipä mikrossa lämmitettynä ajoi aivan erinomaisesti nakkisämpylän aseman. Lopputulos oli sopivan kokoinen ja pehmoinen pienen suun haukattavaksi ja käden pideltäväksi.

Viime viikonlopun pilkkiretkelle Huvikummun porukalle lähti mukaan lämpimiä nakkeja. Nakit kattilaan, jotain mausteen tynkää kuten laakerinlehteä liemeen ja lämmitetään. Kun liemi melkein kiehuu, kaadetaan nakit ja liemi termospulloon. Siitä oli sitten kiva syödä lämpimiä nakkeja paahtoleivän siivuun kääräistynä. Vaikka nuotiomakkara on hyvää ja kivaa puuhaa, niin vaihtelu virkistää. Tätä retkimallin nakkisämpyläviritelmää tulemme harrastamaan toistekin.