1240468485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Facebookissa sain tässä jokin aika sitten yhteydenoton sellaiselta ihmiseltä, jonka kanssa silloin kouluaikana oli tekemisissä. Luulin tuon ihmisen olevan ties missä maailman turuilla, mutta kävikin ilmi, että hän asuu kymmenen kilometrin päässä!! Kun näin mieluisen vieraan sai kylään, piti koettaa tehdä jotain mukavaa herkkua.

Hyvin samantyyppisen jutun olen tehnyt jäädykkeenä, ja kun se toimi hyvin, kokeilin nyt hyydykekakkua. Tämä on kevyt herkku, välissä rahkaa, jugurttia, vanilijakastikevaahtoa ja pohjassa keksejä ilman rasvalisäystä. Pohjassa on Suklaahymy -keksejä. Päällä on puristetusta appelsiinimehusta ja -lihasta tehty pinta. Päälisestä halusin yltiömakean vähäsokerisen pohjan makeutukseksi. Hyvää oli, mutta päällä olisi saanut olla jopa enemmän sokeria ja ihan noin tiukkaa hyytelöä en tavoitellut.

Koristelupuoli on vielä kehitystyön alla ;)...

 

Appelsiininen hyytelökakku

purkki vaahdotettavaa vanilijakastiketta

purkki rahkaa

2 dl appelsiinijugurttia

vajaa puoli purkkia appelsiinimarmeladia

4 liivatelehteä

 

Keksejä (esim. Suklaahymy)

 

2 dl puristettua appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit sopivaksi rouheeksi, ei liian pieniksi muruiksi. Kaada murska vuoanpohjalle.

Vaahdota vanilijakastike. Lisää rahka, jugurtti, soseutettu tai siivilöity appelsiinimarmeladi. Lisää liivatteet pieneen tilkkaan appelsiinimehua liivatteiden ohjeiden mukaisesti. Hyydytä kakku kylmässä.

Valmista pinnoite hyytelösokerin ohjeiden mukaisesti. Lisää hedelmäliha mukaan kun seos on hieman jäähtynyt, saa hieman c -vitamiinia sekaan ;).