Isä ja äiti tulivat lauantaiaamuna ja leivoin heti aamusta gluteenitonta pullaa. Harvoin sitä ihan näin ylenpalttisen vastaanoton saa leipomuksilleen, kun hieman vajaa kahdenksankymppinen ihminen hyppii tasajalkaa, kun kuulee, näkee ja haistaa tuoreen pullan.

Koetin tehdä näistä vähän viinerin näköisiä... Höpö, höpö, sokeri loppui, kun keitin mehua. Mehuun meni kaikki hieno-, rae- ja palasokerit. Pulliin jäi vain pölysokeria, hyvin se käy taikinaan ja päällekin. Voisilmiä olisi tietenkin voinut tehdä, jollei kaikki voi olisi jo mennyt taikinaan. Tosin kuulemma gluteenittomat leivonnaiset onnistuvat paremmin margariinilla, mutta meillä on vain voita.

2,5 dl maitoa

1/2 hiivaa

noin puoli rkl psylliumimjauhetta

3/4 tl suolaa

2 tl kardemummaa

1 munaa

1 1/4 dl sokeria

vajaa 500g gluteenittomia jauhoja

100 g margariinia tahi voita

Sekoita hiiva ja psyllium kädenlämpöiseen maitoon hyvin vatkaten. Anna turvota 10min. Lisää kardemumma, suola, sokeri ja muna. Lisää jauhoja ja vaivaa kunnes taikina alkaa olla melko jämäkkää. Lisää huoneenlämpöinen margariini. Lisää vaivaten jauhoja kunnes taikina juuri ja juuri ei enää tartu sormeen. Varo, ettei jauhoja mene liikaa!!

Muotoile taikinasta kaksi pötköä, leikkaa paloiksi ja tee niistä hellävaroen pullia. Laita pellille liinan alle nousemaan.

 

Ohje on peräisin Pappilan hätäväran Mamalta.