Hortonomeja tahi biologeja ei ollut tulossa pääsiäisenä visiitille, joten uskalsin koristella kakun noilla viisilehtisillä narsisseilla ;). Kakku on vain kolmen munan kakku, koska pääsiäisenä oli paljon muutakin tarjolla ja tämä oli yksi jälkiruoka. Välissä kerma-rahka appelsiinimarmeladilla makeutettuna ja lisäksi siemenetöntä hillahilloa. Hieman kirpsakka täyte passasi loistavasti makean marsipaanin kanssa! Pohja on gluteeniton ihan perunajauhoista tehty.

Pikeeriä yritin tehdä, mutta äitini kaapista oli juuri pölysokeri loppunut... Arg! Ja mistä sitä pitkäperjantain aamuna saisi. Ei auttanut muu kuin kokeilla tavallista sokeria ja eihän siitä oikein tullut mitään - lähinnä karkeaa puuroa, joka ei millään tullut ulos pursotinpussista. Tuossa päällä se rakeisuus näkyy selvästi. Reunassa taas näkyy, ettei massaan saanut tarpeeksi jäykkyyttä. Siellä siveltimellä koetin tavoitella ruohotyyppistä tatsia. Pinnan kiemuroihin koetin muistella ja ottaa oppia Rouva Herkkusuun tekemistä kaunistuksista.

Tuossa kakun alla on silikonialusta. Se oli ihan LOISTAVA marsipaanin kaulimiseen!!! Ei tarttunut yhtään, eikä tarvinnut minkäänlaista jauhoa alleen!!!

Tein sen suuren virheen, että jätin Neiti Ehtivän ja nopeat kädet hetkeksi vartioimatta jälkiä siivotessa. (Sitä ei sitten koskaan opi.) Neiti otti täyden pussillisen kullanvärisiä kuulia ja tyhjensi koko pussin (arviolta viisituhatta kappaletta...) lattialle. Niitä oli sitten kiva siivota, varsinkin kun imuri oli rikki.

Anoppilassa tein toisen kolmen munan kakun, tähän pistin osaksi vehnäjauhoja. Täytteenä kermaa ja naapurin tekemää aprikoosihilloa. Siitäkin tuli juuri mainio kirpsakkuus marsipanille vastapainoksi. Pikeeri jäi taas ehkä hieman löysäksi, reunan sivellinruohikosta olisi voinut tulla tyylikkäämpikin. Puhumattakaan ryppyisestä reunasta...

Ruusut tekaisin ylijääneestä marsipaanista ja ne ovat ensimmäiset marsipaaniruusuni. Marsipaaniruusuilta ne näyttävätkin. Koetin kyllä kaulia reunaa ohuemmaksi, mutta vielä on matkaa, että ne näyttäisivät ruusuilta eikä marsipaaniruusulta. Vinkkejä otetaan vastaan. Narsisseissa koetin taas tsempata hullunlailla, että reunasta tuli ohuita.