Appelsiinimarmeladeja ja mansikkamarmeladeja pääsiäiseksi!

Tekeminen oli helppoa ja sitä sai tehdä useissa vaiheissa (lue: silloin kun pystyy), mikä tuntuu aina hyvältä kersaköörin kanssa. Agar-agaria löytyi apteekista. Marjasosetta tulee nestemäärän suhteen todella vähän, joten kannattaa käyttää mahdollisimman vahvoja makuja. Tuo appelsiini oli ehkä turhan mieto, sellainen irvistettäen syötävä olisi hyvä. Agar kuohui kovasti, joten kannattaa ottaa iso kattila, jos välillä pitää vaihtaa vaippaa ja erottaa tappelevia muksuja, kannattaa ottaa ISO kattila. Jähmettämiseen tavallinen piirakkavuoka on ehkä liian suuri, massa menee turhan ohueksi. Ohje on Kotilieden suuresta keittokirjasta.

Marjaisat marmeladit

15 g agar-agaria

1/5 l vettä

6 dl sokeria

3/4 dl mansikkasosetta

3/4 dl appelsiinisosetta

erikoishienoa sokeria sokeroimiseen

Liota agaria yön yli vedessä. Keitä agaria liotusliemessään kunnes säikeet ovat täysin liuenneet. Lisää sokeri ja keitä vielä 45 min. Kokeile hyytymistä tiputtamalla luosta kylmälle lautaselle ja kaada päälle kylmää vettä. Jos agar jähmettyy, se on valmista hyydytettäväksi.

Soseuta marjat ja siivilöi sose sileäksi. Yhdistä mansikkasose puoleen agar-liemestä ja appelsiinisose toiseen puoleen. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Kaada seokset kylmällä vedellä huuhdelluille vadeille. Anna jähmettyä viileässä.

Painele marmeladeista muoteilla pieniä paloja tai leikkaa levyt pieniksi kuutioiksi. Kierittele palat sokerissa.

Säilytä kuivassa paikassa kannellisessa astiassa tai purkissa.

Neiti Ehtivä on tälle aamulle jatkanut uraansa ruoka-aineiden laaduntarkkailijana. Hän haukkasi jokaisesta tomaatista palan, kourasi nyrkilliset molemmista sokeroimattomista marmeladilevyistä ja tuli myös äidin avuksi kuvaamaan tuotoksia. Ikävä kyllä hukkasin paremman kuvan, jossa oli mukana paitsi käsi myös Neiti Ehtivän tutti pilkisti kuvan yläreunassa...

Mummola kutsuu maanantaina ja palaan netin äären joskus pääsiäisen jälkeen, joten ...

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!