1239004446_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olipa herkkua! Tätä söime eilen ja tuollainen pieni annos jäi yli. Koska tämä oli onnistunut juttu, nappasin kuvan ja ajattelin tuoda resehtin myös tänne. Rajaus ei ole ehkä paras mahdollinen... Marokkolaisessa ravintolassa käydessä, minulla on tullut tunne, että siellä ruoka tarjotaan "pesuvadeista". Hain tarjoilussa hieman autenttisuutta ja tarjoilin ruuan ruokalautaselta. Resepti on mukailtu Kotilieden suuresta keittokirjasta.

Lisukkeeksi käy tietenkin loistavasti cuscus. Sen valmistuksessa kannattaa seurata paketin ohjeita pilkuntarkasti, ettei tule valmistaneeksi mannapuuroa. Oikein tehty cuscus on ruuan lisäkkeenä paljon herkullisempaa kuin mannapuuro - nimimerkillä kokemusta on.

Marokon mantelikana

500g broilerin fileetä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 pussi sahramia (125 mg)

2 kanelitankoa

2 sipulia

2 1/2 dl vettä tai kanalientä

1 appelsiini

150g aprikooseja tai rusinoita

2 rkl hunajaa

60 g kokonaisia manteleita

(4 rkl seesaminsiemeniä)

 

Mausta broilerit suolalla ja pippurilla ja laita kattilaan. Lisää mausteeksi sahramia, kanelitangot ja hienonnettu sipuli. Lisää vettä tai kanalientä sen verran, että fileet peittyvät. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 min. Siirrä kattila levyltä.

Siivilöi broilerin keitinliemi. Lisää liemeen appelsiinin mehu ja rusinat tai aprikoosit. Keitä hetki kokoon ja lisää hunaja maistellen. Tarkista maku. Lisää kypsät broilerin palat.

Ripottele päälle mantelit paahtamattomina tai paahda manteleita ja seesaminsiemiä kuivalla pannulla ja ripottele ne päälle.