1240555254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keitin tässä höyrymehua mehumaijalla. Mehussa on suurin osa mustaa viinimarjaa, lisäksi mausteena mansikkaa, mustikkaa ja puolukkaa. Minulla tai meillä on tapana pakastaa marjat marjoina ja keitellä mehuja sitten pitkin talvea. Eräänä syksynä armas mieheni meni ihan hulluksi ja poimi itselleen mehustamista varten viisi ämpäriä puolukoita. Minä en juo puolukkamehua, mutta puolisko joi sen kaiken talven mittaan. Sinä talvena ei pahemmin appelsiinimehuja osteltu.

Minusta on yksikertaisesti kauhean mukavaa kaivaa silloin tällöin maija kaapista, hakea siihen jokin marjakimara ja sitten höyryttää. Se on jotenkin niin lystiä puuhaa. Sokerin lisään suoraan kuumaan mehuun. Tässä sokeroinnissa on varmasti ties kuinka monta tapaa, mutta minä valutan mehun kannuun, lisään sokerin ja pullotan. Ensimmäisellä sokerointikerralla pitää aina testata sopiva sokerin määrä ja muut menee sitten samalla mallilla. (Sitäpaitsi hieman lämpimät marjajämät antavat mukavasti puhtia kompostille, jos se näyttää talvella hyytymisen merkkejä.)