Toffeeta, banaania, kermaa... se yhdistelmä suorastaan huutaa rinnalleen puolukoita tai karpaloita! Olisiko tämä puolabanoffee tai brittiläisittäin lingbanoffee, karpaloilla tulisi sitten karbanoffeeta tai cranbanoffee. Yhdistelmä oli hieno, puolukka raikasti kokonaisuutta kummasti.

Pistin muutaman puolukan koristeeksi, varsinaisesti pöydässä tarjosin kohmeisia puolukoita erikseen. Siitä sai, ken halusi, lisätä raikastusta banoffeeseen itselleen sopivan määrän. Olisihan ne puolat voinut kätkeä kermahunnun alle, mutta kun meillä eivät kaikki syö puolukoita.

Sitäpaitsi iskin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kun kakkuja pääsee niin harvoin tekemään, treenasin tässä samalla pursottelemista. Eka kertaa tein pikku eetä reunaan, se on ihan OK, mutta korinpohjatyllan ensi kosketus oli vähintään takkuinen. Korinpohjaa olen tavallisella tyllalla tehnyt ihan uskottavasti, mutta tuo ihan oikea korinpohjatylla osottautui sitten konstikkaammaksi. Päälimmäisen pursotuksen alkuja ja loppuja en saanut ihan siisteiksi, mutta kaipa se on treenin puutetta.

Koska banoffee on piirakkavuoassa, jätin keksirouheesta rasvan pois kokonaan. Pohjan muruisuus ei minua ainakaan häiritse.

Vastoin banoffeeta ennenkin tehneiden ohjeita, keitin maitopurkit edellisenä päivänä. Kiehuvaa toffeeta sisältävien kuumien säilykepurkkien avaaminen ei kuulostanut houkuttelevalta. Toffee oli hyvin jähmeää yön jääkaappisäilytyksen jäljiltä, mutta pieni mikrotus sai ihmeitä aikaan.

 

Puolabanoffee

säilyketölkki kondensoitua maitoa

pötky kaurakeksejä

2 banaania

2 dl kermaa

kaakaojauhetta

1-2 dl kohmeisia puolukoita tai karpaloita

 

Keitä kondensoitua maitoa tölkissään vesihauteessa liikutellen kolme tuntia. Anna tölkin jäähtyä, vaikka seuraavaan päivään.

Rouhi kaurakeksit ja levitä piirakkavuoan pohjalle, älä tee liian pientä murua.

Avaa maitotölkki ja lämmitä toffeeta mikrossa, jos toffee on hyvin paksua. Kaada toffee keksirouheen päälle. Pilko päälle banaanit. Kuorruta kermavaahdolla ja koristele kaakaojauheella.

Tarjoile kohmeisien puolukoiden tai karpaloiden kera.