1249889681_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamiaispannareita voilla ja vaahterasiirapilla!

Näillä aamiaspannareilla yllätin viime sunnuntaiaamuna perheen :).

Voita ja vaahterasiirappia ei pidä kauhistua, ne ovat ihan ehdottomat aamiaslettujen päälle! Ohjeen voisi kirjoittaa Mysi Lahtinen tyyliin: poimitaan ensin takapihalta tuoreita mustikoita. Näin nimittäin tein. Osa lätyistä on mustikkaisia ja osa ilman.

Ohjeen nappasin Bakerellalta. Hänen ohjeensa ovat tieten ameriikanmitoissa ja cuppeina. Amerikan cup on 2,3658 dl... On siinä muuntamista. Mutta mutta minä pistin mutkat suoriksi, kyseessä on kuitenkin vain lättytaikina, ja otin käyttöön ison hieman yli kaksi desiä vetävän teemukin. Ensimmäiset lätyt jäivät liian ohuiksi minun mieleeni, joten lisäsin taikinaan jauhoja. Piimän tilalla käytin maustamattoman jugurtin ja maidon sekoitusta.

 

Amerikkalaiset aamiaspannarit

(mitat isoilla - noin 2,3 dl - vetävillä kupeilla)

1 kuppi vehnäjauhoja

1/2 kuppia massjauhoja

1/4 kuppia sokeria

1 1/4 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1/2 tl soodaa

1 1/2 kuppia piimää

1/4 kuppia maitoa

3 tl voisulaa

1 muna

1 kuppi mustikoita (riittää puoleen lätyistä)

Sokeroi mustikat kevyesti. Sekoita muut takinan ainekset. Kaada taikinaa lättypannulle, ripottele mustikoita päälle. Paista miedolla lämmöllä, jotta lätyt nousevat hyvin, kypsyvät kunnolla, eivätkä pala. Jos lätyistä ei tule tarpeeksi paksuja, lisää jauhoja taikinaan.