1249282438_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on meidän tämän kesän herkku! Lapset tykkäävät näistä kovasti ja serkkulan pikkuserkutkin pitivät. Nämä ovat "kovia" vohveleita, joita voi hyvin taitella palasiksi ja syödä ihan sormin. Taikinassa on sokeria, joten höystöt eivät ole välttämättömiä. Maistuvat vielä seuraavanakin päivänä, eivätkä pehmene!

Näiden kehittelyssä lähdin kääretorttutaikinasta liikkeelle ja kääretorttutyyppisiä nämä ovatkin. Kermaa ei tarvitse ja rasvaakin tulee maltillisesti. Tällä ohjeella tulee kuvassa näkyvä annos. Nämä ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia!

Kakkuvohvelit

2 munaa

1 dl sokeria

2 dl jauhoja

1/2 dl maitoa

2 rkl sulaa rasvaa

 

Vaahdota muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja paista vohvelit. Anna kovettua ritilän päällä.

 

1249977527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lasten urheilukilpailun jälkeen juotiin mitalikahvit - kaikki osallistujat saivat mitalin, Viuhti ihan kultaisen. Pyöräytin ruotsista ostetusta valmisjauhoista "rapeita keisarivohveleita". Rapeita nämä olivatkin pinnalta ja sisältä pehmeitä. Paljaaltaan maistuivat ihan tavallisilta sokerittomilta lätyiltä. Rapeuden sai pintaan parhaiten, kun antoi vohveleiden kuivua hetken ritilän päällä. Hyviltä maistuivat lämpiminä jäätelön ja hillon kanssa, mutta tosin noilla höysteillä maistuisi pahvinpalakin hyvältä.