Kummipoika tuli kylään ja tein Sitruunamarenki -blogissa kehuttua mustikkakukkoa. Eivät Katrin kehut olleet turhia, tämä oli ihan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN HYVÄÄ!!! Kukko katosi kuin kuumille kiville!
Pohjassa on jauhoista 1/4 ruista, joten kovanlinjan mustikkakukkoihmiset pitäisivät tätä kai lähinnä kanana tai tipuna.
Ihana mustikkakukko
175 g voita
1 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Säästä 1/4 taikinasta kanneksi.
Vuoraa piirakkavuoka taikinalla. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja hieman sokeria. Kaada marjat vuokaan taikinan päälle.
Kaulitse lopusta taikinasta kansi ja aseta se piirakan päälle tai ripottele taikina suoraan piirakan päälle muruina.
Paista 200, noin 30 min
Herkuttele vanilijajäätelön kanssa.
Tuoreista mustikoista tehty ihanan valuva pullataikinapohjainen mustikkapiirakka... aaah. Se on aina ollut minun ja mieheni herkku!! Nyt tämä ihanuus kyllä jäi kakkoseksi mustikkakukolle, mutta on tämä silti niin hyvää. Tämä on tehty tuoreista mustikoista, siis todella Tuoreista... Poimin mustikat takapihalta, sillä aikaa kun taikina nousi.
Vieressä kurkistelee muutama korvapuusti eli örfiila.
Kommentit