Näitä oli hauska tehdä ja kävivät hyvin kaupaksi! Ainekset sekoitetaan, pyöritellään palloiksi ja paistetaan. Voisiko enää suoraviivaisempaa olla? Äiti mittasi, sekoittelut ja pyörittelyt olivat jälkikasvun hommaa.

Pikkuleivät eivät ole mitenkään turhan makeita, eikä rasvaakaan ole ylenpalttisesti. Ohjeessa on suklaata ja pähkinärouhetta, ne jätin pois tällä kertaa. Rasvan ruuttasin purkista ihan tunteella ja sitä tuli nähtävästi liian vähän, koska taikina oli liian murenevaa aluksi. Lisäsin kosteutta omenamehupurkista... Nämähän kuulostavan lähestulkoon terveyskekseiltä .

Näitä meillä tehdään uudestaan.

Sirkusleivät

3 1/3 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vanilijasokeria

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl kauraryynejä

1 3/4 dl m&m -tyyppisiä suklaarakeita

1 3/4 dl suklaarouhetta

1 1/3 dl fariinisokeria

1 1/3 dl sokeria

1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

1 muna

1 1/3 dl voisulaa

 

Sekoita kuivat aineet. Sekoita kevyesti vatkattu muna ja voisula kuivien aineiden joukkoon. Pyörittele taikinasta palloja. Paista 180 asteessa 10 min. (Paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta.)