On siis kuorrutettuja, työkalupipareita, cranberry curd täytepikkuleipinä ja paljaaltaan...

Vauhdin kummi lähetti jouluksi meille Kanadasta vaahteranmuotoisen piparimuotin. No, paketti tuli reilusti nuutinpäivänkin jälkeen ja muotti oli nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa Vauhdin synttäripipareihin. Väreillä koetin hakea jotain syksyisempää, josta ei tulisi vaahteralippu mieleen. Hieman pikeerin paksuuden kanssa oli säätämistä, sitä kun oli eka kertaa pappia kyydissä.

Cranberry curdista eli karpalotahnasta postaan lisää myöhemmin, uskomattoman kauniin syvän punaista siitä tuli. Ajattelin sen sopivan sydämellisten kinuskipikkuleipien väliin... Odotan vieraiden kommentteja kiinnolla.

Työkalupipareiden takana on temperoimaton suklaa... Valoin suklaasta työkaluja ja kun suklaata en temperoinut, tuli työkaluista aika mahdottomia käsitellä... Hätä keinot keksii. Näin eivät suklaapalat sula sormiin ja kai se suklaakin sopii kinuskipikkuleipiin :).

Pikkuleipien ohjeen nappasin Mansikkamäestä. Siellä näihin oli käytetty 2,5 desiä sulatettua toffeesuklaata. Minä pistin kaksi desiä kinuskikastiketta ja puoli desiä sulatettua suklaata. Taikina oli todella pehmeää. Otin leivottavaksi jääkaapista aina pienen möykyn taikinaa ja vaivasin siihen ensimmäiseksi  - möykyn koosta riippuen - yhdestä kahteen ruokalusikallista perunajauhoja. Sillä tavalla taikinasta tuli huomattavan yhteistyökykyistä. Seuraavalla kerralla koetan lisätä taikinaan jo tekovaiheessa ainakin sen puolitoista desiä perunajauhoja.

Kinuskipikkuleivät

225 g  voita

1 1/2 dl fariinisokeria

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

2 tl vanilliinisokeria

7 1/2 dl vehnäjauhoja

(1 1/2 dl perunajauhoja)

2 dl kinuskikastiketta 

1/2 dl suklaata sulatettuna

2 rkl maitoa
1/2 tl soodaa

Vatkaa voi, sokerit, muna ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot, sulatettu suklaa, maito ja sooda. Anna olla jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.

Ota taikinasta pieni määriä kerralla. Lisää pöydällä taikinaan perunajauhoja tarpeellinen määrä. Leivo.

Paista 180 asteessa 6-7 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeita.

 

Vielä muutama suklaavalos odottelemassa viikonloppua.