Viisvuotiskekkerileivontaa... Nämä marjapiilot hoksasin TaikinaTaivaassa. Jauhoina käytetään pelkkää täysjyvävehnää! Välissä mustikoita ja vadelmia.

Meidän tontin takanurkassa on pieni metsäinen läntti. Siitä olen poiminut marjat neljään mustikkapiirakkaan ja yhteen soppaan. Näihin marjapiiloihin meni vihonviimeiset mustikat ihan peränurkkaa myöten, nyt pitää sitten siirtyä pakastemustikoihin.

Visu emäntä kauli ja paineli juomalasilla marjapiilojen kannet ensin. Lopputaikinan sai sitten laittaa pohjiin, eikä jäänyt mitään yli :) Taikinaa painellessa vuokiin, saa olla tosi tarkkana, ettei jää rakoja, joista täyte pääsisi ulos.

Marjapiilot

200 g voita

1½ dl sokeria

1 muna

4 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl mustikoita ja vadelmia

½-1 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

 

Vaahdota  voi ja sokeri. Lisää ensin muna hyvin vatkaten sitten kuivat aineet. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.

Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.

Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Kauli taikina levyksi ja ota siitä juomalasilla 12 kpl pyöreää kantta (halkaisija 7 cm).

Jaa loput taikinasta 12 palaan ja painele palat huolella tasaisesti muffinipellin voideltujen syvennysten pohjalle ja reunoille.

Lusikoi marjatatäyte syvennyksiin. Nostele kannet päälle, painele reunat hyvin kiinni.

Paista 200 noin 15-20 min. Anna jäähtyä ennen irrottamista.

Anna kiinteytyä ja mehustua jääkaapissa ennen syömistä.

Suklaapiirakka taitaa olla useimpien lasten synttäreiden vakiotarjottava. Tämän tein tällä ohjeella, josta tykkään paljon. Pinnan cordelli on tehty Pandan valkosuklaalla. Minusta tuolla systeemillä saa ihan kauniita yksittäisiä paloja ja vaihtelua tämän piirakan ulkonäköön. Jauhoina käytin osin täysjyvävehnäjauhoja ja vain 150 g voita.