Viikonloppuna pottujenoton jälkeen suuntasin marjapensaisiin. Viinimarjat olivat jo niin kypsiä, että ne piti kerätä saksien kanssa. Riipimällä marjoja varisi maahan. Nämä viinimarjat olivat siellä reilusti napapiirin yläpuolella, joten jotain poimittavaa vielä oli.

Hyytelöntekijälle mustaviinimarja on loistava kasvi. Sieltä löytyy varjoisista sisäoksista aina raakoja marjoja! Nytkin keräsin huolella erikseen joka ikisen raa-an tahi ei-kypsän marjan. (Harvoin raaka marja saa niin riemastunutta ja hellää vastaanottoa kuin nyt ;))  Raakaa ei hyytelöön tarvitse paljoa. Sain raakoja ja sen tapaisia marjoja noin kaksi desiä, sillä hyytyi hyvin puoli kiloa massaa. Vai mitä sanotte:

(Rusinapaketti kuvausrekvisiittaa)

Tässä on aineksina vain viinimarjoja ja sokeria :)! Tämä ohje onkin sellaisesta kirjasta, joka on kirjoitettu silloin, kuin säilöminen oli yhtä tavallista kuin kotipitsa nykyään. Puolesta kilosta viinimarjamehua tulee neljä ja puoli pilttipurkillista valmista hyytelöä. Yksi purkki meni äidille, toinen kälylle, kolmas arvontavoittona Sannalle ja neljäs jää itselle. (Onneksi viime vuonna keittelin niin paljon hyytelöä, että sitä on vielä jäljellä.)

Jos haluaa sileää hyytelöä, pitää kuoret siivilöidä pois. Minun epätieteellisen käsitykseni mukaan kuorissa ja siemenissä on aina niitä hyviä ainesosia, joten jätän ne mukaan. Rakenne ei ole silloin tietenkään yhtä siloinen. Desinfioin purkit ensimmäistä kertaa mikrossa.

Mustaviinimarjahyytelö

1 kg mustaviinimarjamehua tai soseutettua mustaviinimarjaa, osan marjoista tulee olla raakaa

750 g - 900 g sokeria

Keitä viinimarjamehua/sosetta ja sokeria 15-20 min. Voit kokeilla hyytymistä tiputtamalla hyytelöä lautasen päälle.

Kaada hyytelö purkkeihin.