Uusimmassa Me -lehdessä oli tällainen perunacnocchien ohje. Pistin se heti tuoreeltaan kokeiluun. Kypsät perunat soseutetaan, joukkoon lisätään vähän jauhoja ja muna. Taikinasta tehdään "silkkiperhosentoukkia". Toukkapallerot keitetään pikaisesti suolavedessä. Kaikki hyvin tähän asti...

Massa maistui ihan hyvältä kypsänä, mutta ongelma oli rakenne. Palleroiset olivat ihan hirveitä lötköjä! Niitä oli yksinkertaisesti todella epämiellyttävää syödä, ihan kuin makaroneja, jotka kokki olisi unohtanut kahdeksi tunniksi kiehumaan. Mieheni on todella kaikkiruokainen yksilö, mutta hänellekin tämä elämys oli liikaa. Hän teki aterian jälkeen keittiön siivouksen niin perusteellisesti, että yli jäänyt taikinapalakin katosi kompostiin...

Osaako joku ehdottaa, mikä meni vikaan. Olisiko pallukoista tullut syötäviä vaikka uunissa paistamalla?

EDIT: Piti korjata otsikosta yksi cee geeksi. Edellinen kirjoitusmuoto häiritsi kovasti silmää, mutta se oli peräisin Me -lehden verkkosivuilta. Tuo lienee lähempänä oikeaa...