Pinta on ihanan rapeaa, sisus pehmeää suklaata ja reunassa mantelinen yllätys...

Tähän liittyy pieni tarina. Veljeni harrasteseura täytti vuosia ja niitä vuosijuhlia olivat laittamissa vanhempani ja erää toisen harrastajan äiti. Tuo toinen äiti oli leiponut autokuorman toinen toistaan ihanampia leivonnaisia ja niiden leivonnaisten joukossa oli juuri tämä italialainen suklaakakku. Tämä suklaakakku oli järjettömän hyvää...

Pyysin leipurilta reseptiä kakkuun ja hän sen ystävällisesti toimittikin minulle. Leipuri sattuu olemaan erään pohjoisen seurakunnan ruustinna, siitä otsikko. Tällaisia herkkujako sitä on iän kaiken pappiloissa syöty, kysyi mieheni, kun pääsi maistamaan ruustinnan tekemää herkkua... Ehkä tämä on sitä, jota tehdään, kun piispa on tulossa ;) (Mama ehkä tietää paremmin :))

Ohjeessa lukee, että resepti on peräisin Giovanna Folonarin keittokoulusta Italian Toscanasta.  Ohjeessa lukee myös, että "pienikin pala sulostuttaa suuta" ...

Suklaan tulee ehdottomasti olla tummaa!!!

Italialainen suklaakakku - torta di cioccolato

200 g tummaa suklaata

100 g voita

4 keltuaista

200 g pölysokeria

1 1/2 rkl perunajauhoa

1 tl vaniljasokeria

4 valkuaista

mantelirouhetta

 

Sulata suklaa ja rasva, sekoita. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset ja pölysokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita suklaa-rasva -seos keltuaisvaahtoon. Lisää käännellen mukaan kovaksi vatkatut valkuaiset.

Voitele irtopohjavuoka (Ø n. 23 cm) ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja sirottele reunoille mantelirouhetta. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 180 asteessa 20-30 min.

Tarjoa kylmänä.