Vauhti toivoi syntymäpäivilleen traktorikakkua, eikä mitä vain traktoria vaan nimenomaan ukin traktoria. Kakussa on välissä kerma-tuorejuusto-daim-vadelma-hilla -täyte. (reilu 2 dl kermaa, kaksi isoa daimia, pussi vadelmia ja toinen mokoma hilloja) Daim-vadelma yhdistelmän idea on Kinuskikissalta ja se onkin mukava raikkaan ja makean liitto. Siinä kakkua tehdessä tuli sitten sellainen ajatus, että miksi ihmeessä minä tähän kakkuun laitan serbialaisia (ihan oikeasti!!) vadelmia kun somerkarilaisia hillojakin löytyy. Toinen väli oli sitten kokeilun vuoksi hilloista ja toínen vadelmista. Jos yhtään hilloja tuntee, niin ehkä tietää hillojen ja kinuskin olevan mainio yhdistelmä... Hillat ja daim kävivät ihan loistavasti yhteen!

Kakun pinnasta täytyy nyt tehdä pienoinen tunnustus... Tuolla tuo traktori ajelee syksyisellä elopellolla. Tarkoitus oli kokeilla eka kertaa spagettityllaa. Kun reippaana tyttönä aloin spagettityllaa kaivamaan esiin, huomasin, että minulla ei sittenkään ole sitä. Aioin pontevasti ostaa sen keväällä ja pyörittelin sitä jo käsissäni, mutta ilmeisesti olen jättänyt ostamatta... Joku nappuloista on ehkä vienyt äidin mielenkiinnon juuri ratkaisevalla hetkellä. Mutta hätä keinot keksii, eikä tästä pienestä puuttesta sitten kerrottu kenellekään.

Minun kokemukseni mukaan työkalut ja traktori kuuluvat saumattomasti yhteen. Varsinkin jos heinäpouta on parhaimmillaan, haluavat traktorit tai työkoneet juuri silloin tutustua paremmin työkaluihin...

Vauhdin toivoma ukin traktori on punainen Fiat. Se on onneksi aika suoraviivaista mallia, eikä siinä ole mitään turhia kaartevuuksia. Helpotti nakkisormisen äidin näperrystä. Tästä tuli ihan tunnistettava kapistus.

Traktoria uskaltauduin näpertelemään, kun ensimmäinen kolmiulotteinen kokeilu onnistui. Pohdiskelevan eskarilaisen alter ego sininen kissa oli minusta ihan onnistunut.