Sunnuntaina jälkkärinä oli tällaiset herkut. Pohjimmaisena on siivu tuoretta kääretorttua, sen päälle on lusikoitu vanilija-valkosuklaakastiketta, sitten kauniita vadelmia ja lopuksi hieman sokerikiillettä (tasan kaikki mitä kaapista löytyi...).

Minä tykkään valtavasti vanilijakastikkeesta ja teen sen oikeastaan aina itse. Hyvä vanilijakastike on vaivansa arvoista! Tai oikeastaan siinä se syntyy muun ruoanlaiton ohessa, ilman sen suurempaa vaivaa... Tällä kertaa sekoitin kuuman vanilijakastikkeen joukkoon hienonnettua valkosuklaata ja se liukeni ihan kiltisti sekaan. Maku oli hyvin mieto, käytin viisi desiä maitoa ja noin 80 grammaa valkosuklaata.

Vanilija-valkosuklaakastike

5 dl maitoa

2,5 rkl perunajauhoja

1 muna (tai kaksi keltuaista..)

ripaus suolaa

2 tl vanilijasokeria

vajaa 2 rkl sokeria

väh. 100g valkosuklaata

 

Vatkaa maito, muna ja perunajauho ja keitä kunnes pulpahtaa. Lisää ripaus suolaa ja pilkottu valkosuklaa, sekoita. Lisää vanilijasokeri ja sokeri maistellen. Sekoita kylmässä vesihauteessa, kunnes kastike jäähtyy.

Olin Lentävän sirkuksen (kaikki muksut) kanssa maanantaina Ainolan puistossa runopolulla esittämässä Hannele Huovin runoa noin sadalle päiväkoti-ikäiselle lapselle. Edellisessä postauksessa hieman jännitin tulevaa. Mutta meidän runo"performanssi" meni loistavasti! Esiinnyimme neljästään. Viuhti ja Vauhti sanoivat kumpikin yhden eläimen nimen ja soittelivat vuorollaan huilua, Neiti Ehtivä seisoi kauniisti kaikkien viiden esityksen ajan minun ja Viuhdin välissä. Äiti esitti runoa ja soitteli samalla sadetta kastanjeteilla. Kaikelaiseen sitä tällaisen pienen lapsilauman kanssa pystyykin :)!