Otsikko on suoraan Kotilieden suuresta keittokirjasta. Minusta tuo arabialainen taskuleipä kuulostaa mukavalta ja hauskan kuvaavalta. Kotilieden kirja on pettänyt minut toistaiseksi vain kerran, pitojen ohje oli ihan OK. Kovin montaa oikeasti onttoa leipää en saanut aikaiseksi, mutta onneksi veitset on keksitty.

Ympärillä pilkistelee osa täytteistä. Paistettua paprika-punasipulia, tsatsikia (rasvattomaan jugurttiin - ei nätti...), kebabliha ja tomaattikastike. Tomaattikastike on murskatetrasta. Keitin hetken ja lisäsin tulisuutta salsa verdellä ja tabascolla. Kuvan yläreunassa näkyy Meksikosta tuotu maustepullo. Ihan ummikkona paikallisesta marketista valitsin muutaman maustekastikkeen ja yksi niistä oli salsa verde. Jälkeenpäin opin, että tuo nimenomainen kastike on tulisin maustekastike, mitä meksikolaisilla on... Ja se on aika paljon se. Montaa tippaa ei ainetta tarvitse käyttää  .

Kebablihan tapaista tein normaalista jauhelihasta. Maustoin, vaivasin tasaiseksi, käärin tuplafolioon ja paistoin hiljaisella tulella. (n. 400 g jauhelihaa, ensin 100 C 1,5 h ja 150 C 1,5 h) Lihan pitää saada jäähtyä ennen leikkaamista.

Arabialinen taskuleipä pita (16 kpl)

1 kg (1 1/2 l) jauhoja

1 pussi kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 rkl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä tai vajaa 50 g sulatettua voita

5 dl kädenlämpöistä vettä

 

Vaivaa aineksi yleiskoneessa n. kymmenen minuuttia. Lisää alussa vain puolet jauhoista ja loput vähitellen tarpeen mukaan. Taikinasta pitää tulla tiukan napakka. Anna nousta puolisen tuntia.

Alusta taikina uudelleen. Kaada se pöydälle ja vaivaa kovakouraisesti painellen kymmenen minuuttia. Anna taikinan levähtää hetken.

Jaa taikina 16 palaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä voimakkaasti kämmenillä painaen kakkusiksi. Anna levähtää kymmenen minuuttia.

Kauli leipäset litteiksi. Paista 225 C, kymmenen minuuttia.

Anna pehmitä leivinliinan alla kymmenen minuuttia.