Lupauduin tekemään gluteenittomia pikkuleipiä hautajaisiin ja nuo kolme alinta ovat sinne liihottelemassa.

Mama oli pistänyt wilhelmiinojen taikinaan 3 3/4 desiä jyttejauhoja. Vaikka kuinka tiedän, että gluteenittomassa leivonnassa ei pidä soveltaa, ostin Sunnuntain (suomalaisia) jauhoja. Käytin niitä saman verran kuin Mama jytteä ja taikina levisi uunissa koko pellin kokoiseksi yhtenäiseksi sotkuksi... Näppäränä tyttönä muotoilin kuitenkin keittiöveitsellä kuuman pikkuleipäaihelman takaisin pötkyiksi ja viipaloin.

Tätä ensimmäistä erää edustaa kuvassa se viimeinen varis... Varis maistuu nekulle ja näyttää dinosauruksen nahalta. Noin irvokkaita pikkuleipiä ei voi viedä arvokkaaseen muistotilaisuuteen, mutta onneksi kotiväki ne kyllä pistelee halukkaasti suuhunsa. Uusi yritys runsaammalla jauhomärällä tuotti onneksi juhlakelposen tuloksen.

Wilhelmiinat

200 g voita

2 1/2 dl sokeria

1 keltuainen

1 rkl siirappia

1 tl vanilliinisokeria

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

5 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää loput ainekset.

Muovaa taikinasta kuusi noin kaksi senttiä paksua tankoa pellille.

Paista 200 asteessa.

Leikkaa tangot heti uunista otettua vinoneliöiksi.