Muistotilaisuuteen on menossa myös munattomia pikkuleipiä. Nämä minttuhuiput ovat ruotsalaisesta Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta. Puolet pikkuleivistä on ohjeen mukaisesti palloiksi pyöritelty ja päällä tummaa suklaata, lopput pyöräytin tupperin silikonimuotin kautta pellille ja suklaa on Fazerin sinistä. Suklaat ovat piparminttuisia. Ohje on hyvin suoraviivainen, kaikki turhat vatkaamiset on karsittu pois. En ole näitä ennen tehnyt, mutta olettaisin, että muutaman päivän säilytyksellä maku vain paranee.

 

Minttuhuiput

1 dl tomusokeria

200 g voita

1 dl perunajauhoja

4 dl vehnäjauhoja

 

100 g tummaa suklaata

3-4 tippaa piparminttuöljyä

 

Sekoita ainekset.

Pyöritä taikina pieniksi palloiksi (n. 60 kpl) ja paina pallojen keskelle syvennys.

Paista 175 C noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä pellillä.

Sulata suklaa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennykset minttusuklaalla.