Isäni herkkuja, veltankoukkuja :)

Nappasin ohjeen Gluteenitonta leivontaa -blogista ja hyvän ohjeen nappasinkin. Näistä tuli ihan erinomaisia gluteenittomia ässiä. Eivät olleet kovia tai hauraita, kuten gluteenottimat voivat joskus olla. Maukkaita, sisällä juuri sopiva "sitko", kuten ässissä kuuluu olla. Jotain pientä värjäävää voisi ehkä taikinaan heittää, ettei lopputulos olisi ihan niin vitivalkea. Kaneli-sokerissa saa olla paljon kanelia, että pintaan tulee väriä.

Gluteenittoman taikinan kanssa on usein hieman enemmän haasteita kuin ihan tavallisen taikinan kanssa, tai ehkä se on vai tottumattomuutta. Varsinkin taikinan liisteriominaisuus on ikävä... Tässä tapauksessa leipurin kielenkäyttö pysyi lapsiperheelle sopivassa mallissa, kun käytti silikonialustaa, hieman perunajauhoa ja taikina oli kylmä. Astiat ja työvälineet kannattaa huuhtoa heti, gluteeniton taikina kovettuu muuten erittäin hankalaksi puhdistettavaksi.

 

Kaneliässät

120g voita/margariinia

150g sokeria

3 kananmunaa

1-2tl kanelia

1tl leivinjauhetta

350g Semperin hienoa jauhoseosta


kaneli-sokeri seosta


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen jokaisen jälkeen hyvin vatkaten. Lisää vähitellen ja koko ajan vatkaten jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Anna taikinan kovettua kylmässä.

 Ota taikinasta noin kolmannes leivottavaksi kerralla. Leivo siitä 16 pötköä ja pyöräytä pötköjä kaneli-sokerissa. Muotoile pellille ässäksi.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.