Kuten kuvasta voi aavistella, koetin muka järjestää näppärän kuvauspaikan, asettelin keiton pinnan, smetanat ja homejuustot... Sitten kameraa heilutellessa keittokuppi onneton putosi ja punajuurikeitto leivisi roiskuen ympäriinsä... (Tulipahan siirrettyä hella ja luututtua pitkästä aikaa lattia helan alta ja takaseinä.) Kuvassa on siis "Borssikeitto varomattoman kuvaajan jäljiltä".
Punajuurikeiton pieni makeus on minusta miellyttävää ja näistä lähtokohdista ajattelen kokeilla myös punajuurilaatikkoa. Raastava keittiökone on tässä touhussa hyvä, ei sotkeennu sormet ihan niin pahasti. Ohje on Kotilieden suuresta keittokirjasta, kaalin jätin kuitenkin omasta keitostani pois.
Borssikeitto
800 g raakoja punajuuria
4 rkl öljyä
1-2 porkkanaa
1 palsternakka
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
(lohko (150 g) kaalia)
1 l vettä
1-2 laakerinlehteä
musta- ja valkopippuria
tinjamia, meiramia, rakuunaa
tilliä, persiljaa
suolaa
etikkaa
Kuori ja raasta juurekset.
Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, kääntele siinä punajuuriraastetta ja anna hautua hetken miedolla lämmöllä. Lisää porkkana- ja palsternakkaraaste.
Hauduta sipulisilppua paistokasarissa (2 rkl öljyä), lisää hienonnettu valkosipuli ja ohueksi suikaloitu kaali. Kun kaali on vähän pehmentynyt, lisää sipuli-kaalisilppu punajuurien joukkoon.
Lisää kuuma vesi, laakerinlehdet, muutama pippuri, tinjamia tai meiramia ja rakuunaa ja suolaa. Anna ainesten kiehua hiljalleen kypsiksi.
Mausta keitto raikkaaksi etikalla ja tarkista maku. Ripottele tilli ja persilja.
Tarjoa kuumana smetanan kera.
Kommentit