eli kinkkupiirakka... Kuulostaa niin paljon hienommalta ranskankielellä, ääntämisestä minulla ei ole hajuakaan. Tämä ohje on peräisin Gluteenitonta leivontaa -blogista, oma piirakan päälinen on mitäkaapistalöytyy - tyyppisesti ohjetta mukaileva.

Tässä on ihan loistava pohja! Pohjaa tulee hyvin ohuelti ja sitä on hankalaa levittää. Perunajauhotetut sormet auttoivat kovasti ja lopputulos oli vaivansa arvoinen. Pohjan koostumus oli ehkä parempi jäähtyneenä.

 

Pohja:

100g voita/margariinia

2 dl Semperin hienoa jauhoseosta

1/4 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

½ dl juustoraastetta

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää joukkoon juustoraaste ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja painele ohueksi voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille (n. 26-28cm halkaisijaltaan oleva vuoka).

Täyte:

100 g kinkkusuikaleita

1 paprika paloiteltuna

1 pss emmental-juustoraastetta (150g)

½ dl hienonnettua persiljaa

3 kananmunaa

2 dl ruokakermaa (15%)

1/4 tl mustapippurirouhetta

(purjoa)

Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, paprika, juustoraaste, persilja ja pippuri (+ mahdollinen purjo). Vatkaa toisessa kulhossa kevyesti kananmunia (vain sen verran että rakenne rikkoontuu) ja sekoita kerma niihin. Kaada kerma-muna seos muun täytteen joukkoon ja levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Kypsän piirakan pinta on kauniin ruskea.