Eka kertaa tein, kerran olen kakkua maistanut. Taikina maistui juuri niin ihanalle kuin muistelin... Ohje Mimmiltä. Miksi ihmeessä tätä kakkua neuvotaan säilyttämään kylmässä? Varsinkin jos jättää keltuaisen pois kuorrutuksesta?

Arabialainen maustekakku

kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan

200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa

4½ dl vehnäjauhoja / 3 dl Semperin vaaleita jauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl muskottia

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vanilliinisokeria

(1 dl jauhettuja manteleita)

 

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa

1 keltuainen tai enemmän kahvia 

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1½ tl kanelia

noin 2 rkl kuumaa kahvia

 

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi

Paista kakku kypsäksi 160-175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään.

Kuorrutukseen vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. (2/3 kuorrutuksesta riittää, jos ei halua liian makeaa)