Eka kertaa tein, kerran olen kakkua maistanut. Taikina maistui juuri niin ihanalle kuin muistelin... Ohje Mimmiltä. Miksi ihmeessä tätä kakkua neuvotaan säilyttämään kylmässä? Varsinkin jos jättää keltuaisen pois kuorrutuksesta?
Arabialainen maustekakku
kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan
200 g rasvaa
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja / 3 dl Semperin vaaleita jauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottia
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
(1 dl jauhettuja manteleita)
Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen tai enemmän kahvia
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi
Paista kakku kypsäksi 160-175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään.
Kuorrutukseen vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. (2/3 kuorrutuksesta riittää, jos ei halua liian makeaa)
Kommentit