Sain Jockeylta jouluisen haasteen ystävällisten sanojen säestyksellä. Tehtävä on kertoa seitsemän jouluista asiaa itsestä ja haastaa muita mukaan.

Lukisin mielelläni teidän muiden jouluisia asioita, joten ottakaa haaste vastaan, jos se tuntuu vain joulukiireiden väliin sopivan!!!!!!! Nimellä heitän pallon Vauvapaakarille, Pionille ja AnuLillille.

1. Pidän kovasti joulusta, kaikesta tästä suunnittelusta ja tohinasta. Olen ihan jouluihminen :) Tietty leipominen on yksi hienoimpia tapoja valmistautua jouluun!!

2. Kuvakalenteri on kalentereista paras. Vielä sellainen, jossa on erikokoisia luukkuja epäjärjestyksessä ympäriinsä ja niitä saa etsiä. Parasta on, jos luukun alta paljastuu kuva, joka jatkaa alkuperäistä kuvaa. (Esim puunrunkoon ilmestyy linnunpönttö.)

3. Tortut ja piparit ovat ehdottomia joululeivonnaisia!!!!!!

4. Kuusi on mielestäni parhaimmillaan aito suomalainen - itse varastettu ;) - kuusi, jota on koristeltu kohtuudella. Koristeissa minusta arvokkaimpia ovat ne vuosikertakoristeet, siis koristeet, joita on tehty ja saatu aikojen saatossa. Niitä ripustellessa tulee kuuseen kauniita tarinoita, muistoja ja kerroksia.

5. Jouluna pitää muistaa leikkisä tunnelma ja lapsenmieli. Joulupukki meillä pyytää aina lapsia laulamaan ennen lahjojen jakamista. Tänä vuonna isällenikin on tulossa sen verran komea lahja, ettei se kyllä ilman laulua irtoa ;) 

6. Lahjojen hankkimisen aloitan jo tammikuussa ja niitä on aina yhtä mukavaa hankkia. Koetan aina miettiä lahjan saajaa ja sitä, mikä hänelle sopisi. (Se pohtiminen kai on juuri sitä, mistä minä tykkään.) Lahjojen sopivuuden ja hyvyyden ratkaisee ihan muut asiat kuin hinta, minusta kallimpi ei ole parempi.

Pienenä halusin laittaa veljelleni joulupaketin. Kekseliäänä tyttönä ratkaisin lahjan hankkimisen omalla tavallani. Joulun alla oli pakkasia ja isoveljeni pitkät kalsarit katosivat mystisesti. Tarve oli suuri, mutta kalsareita ei löytynyt. Ne tietenkin paljastuivat aattona joulupaketista, jonne iloinen pikkusisko oli ne käärinyt. Kalsarit olivat olleet käytössä ennen paketointia ja paketin sisus sitten tuoksahtikin hieman tunkkaselta... Minä olin sen verta pieni, etten koko asiaa muista, joten en osaa sanoa ilahtuiko lahjan saaja.

7. Perinteisissä jouluruoissa ei kauheasti minun suosikkejani ole, rosollia ja äidin tekemään porkkanalaatikkoa lukuunottamatta. Jouluaterialla pitää ehdottomasti olla mukana rieskaa, suolakalaa ja kotikaljaa. Meidän lasten suosikkeja ei myöskään kauhesti joulupöydässä ole, joten heitä ajatellen olen viime vuosina ujuttanut muiden laatikoiden lomaan yhdeksi lajikkeeksi lämmitettyjä sipsejä.