Kolmen nimipäiväsankarin kunniaksi tein ihanan piparijäädykkeen - Slyn lähettämällä ohjeella ja aineksilla. Perhosvuoan pohjalle murustelin ensin pipareita ja ripottelin hieman kaakaojauhetta, että jäädyke varmasti irtoaisi siististi. Ja irtosihan sen :)

Ohje on sen verran suuri, että tein vain puolet annoksesta, omalla sakilla syötiin. Kun mukaan piti pienempään annokseen pistää vain 1/4 tl neilikkaa, niin sitä taisi roiskahtaa aavistus liikaa ja neilikan maku pisti läpi. Seuraavalla kerralla jätän neilikan pois kokonaan.

Viime vuonna nimipäiviä herkuteltiin kevyellä jäädykkeellä, mutta tämä pipariversio jää ehdottomasti myös ohjelmistoon. Tätä voisi kokeilla myös jäätelökoneessa :)

 

Piparijäädyke

1 dl siirappia

1/2 tl neilikkaa

1/2 tl inkivääriä

1 tl kanelia

2 tl pomeranssinkuorta

1/2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

4 dl kuohukermaa


Sekoita siirappi ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma.

Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin haalea siirappiseos ja sitten kermavaahto. (Huom! Jos siirappiseos jäähtyy kylmäksi niin seos jähmettyy liian kovaksi. Notkista seos hieman sitä uudelleen lämmittämällä.) Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan.

Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.Koristele pipareilla, viinirypäleillä ja kermavaahdolla.