Kaupan gluteenittomasta Fria taikinasta tekaisin tämän piparilintulauta osa kolmen. Hyvän makuinen taikina ja taisi tulla halvemmaksi kuin jauhojen ostaminen. Lintulauta koettaa kovasti olla saman näköinen, kuin saajilla on keittiön ikkunan takana. Katto on irroitettava, sisällä on tyhjä tila namusia varten, voi sitten voi lintulaudalta napsia kompiaisia joulun aikaan.

Mökin kokoamisessa on varmuuden maksimoinniksi käytetty perinteistä suomalaista hirsirakentamisen tekniikkaa eli niin kutsuttuja vohvelisalvoksia ;) (Nuo nähdessään mieheni kommentoi, että ei ole insinöörit suunnitelleet näitä piparitaloja. Tässä blogissa ei ehkä, mutta muissa varmaankin...)

Pipailintulauta kaksi tuli sitten omaan kotiin. Ykkösen ja kakkosen osat tein yhtäaikaa ja lahjaksi meni tietenkin ne onnistuneemmat palat ja oma lintulauta koostuu niistä b-puolista. Muille vein karkeilla täytetyn lintulaudan, mutta omille lapsille namuja oli vain koristeeksi ja nekin pikeerillä kiinni liimattuna. (Eivät syö liikaa namusia ennen joulua.)

 

Viuhti halusi välttämättä mukaan myös kissan. Koetin selittää, että se ei ehkä niin kovin lintulaudalle sovi, mutta kissa piti saada mukaan. Linnut ovat kissan läheisyyden vuoksi katolla. Mutta toisaalta onhan se joulu kissallakin, eikä mirriäkään voi jättää ilman jouluisia herkkuja...