Lintulauta matkusti Saarenkylään Kanadasta (huomaa vaahteranlehti) kotiutuneille ystävilleni. Pipartulkut syövät luonnollisesti pihlajanmarjakarkkeja ja voivat niitä ihmisetkin napsia. Katto ei ole seinissä kiinni, joten sen voi nostaa ja pipartulkuille voi tuoda lisää napsittavaa. Aukko on mitoitettu paperipäälisille namuille. (Mökki ei ole vino, perspektiivi vain kuvassa jotenkin vippaa, grrr)

Takaseinän asemoinnissa on pientä toivomisen varaa... Virallinen selitys kuuluu, että se on kiinnitetty lintuystävällisesti, tekstin "Hauskaa Joulua" voi lukea katonreunalta tirkistellen. (Todellisuudessa esittelin tyytyväisenä miehelleni lintulautaa. Nostin juuri kiinnitetyn laudan ilmaan ja näytin : Katso. Mieheni kysyy siinä vaiheessa, olenko ehkä kiinnittänyt takaseinän tarkoituksella väärin päin... Joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa tai ylpeys käy kolahduksen edellä... Miten minulle käykin juuri aina näin)

Miten tuo tasainen pikeeri pitäisi oikein tehdä?? Minä vain lisäsin hieman vettä pursotettavan pikeerin sekaan ja ajattelin siten saavani levityskelpoisen tasoittuvan kuorrutteen. Mutta esim. punaiseen lorahti vettä liikaa ja sen lopullinen kovettuminen voi kestää ehkä jouluaatton saakka...