Tummat unelmat ovat helppoja pehmeitä ihanuuksia, eikä niissä käytetä kananmunaa. Taikina yksikertaisesti sekoitetaan ja puristellaan palloiksi.

Ystäväni metsästää munattomia gluteiinittomia leivonnaisia, joten kokeilin tummia unelmia Sunnuntain gluteiinittomista jauhoista. Koekakku levisi pellillä litteäksi ja olisin varmaan tehnytkin pikkuleivät sellaisiksi, ellei SLY olisi lähettänyt minulle kauniita pieniä muffinssivuokia. Paistoin gluteiinittomat palloset lumihiutaleiden sisällä. Nämä ovat vehnäjauhoisia sisariaan rapsakammat, maku on yhtä hyvä!!

Shakkiruudut ovat vanha kestosuosikki, joita äiti leipoi yleensä jouluksi ja vähän muulloinkin. Shakkiruudut ovat myös munaton pikkuleipä. Nästä taisi tulla kerta heitolla myös meidän perheemme suosikki, sitä tahtia ruudut ovat huvennet uunista ottamisen jälkeen.

Viuhti latoi taikina-aihiot kahdelle pellille. Huolellinen työ näyttää olevan meidän eskarin mieleen :)

 

Shakkiruudut

4 1/2 - 5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
200 g voita 
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan 2 rkl kaakaojauhetta ja toiseen 2 tl vaniljasokeria.

Pyöritä taikinasta neljä tasaista tankoa. Aseta vaalea ja tumma tanko vierekkäin ja päällekkäin niin, että niistä muodostuu shakkiruutukuvio. Paina kevyesti. Laita hetkeksi kylmään.

Leikkaa jäähtynyt taikinapitko viipaleiksi. Paista shakkiruutuja 175 asteessa noin 8 min.