Maman blogissa oli näytillä aivan hurmaavan oloinen daim -kakku. Mielessäni toivoin viikonloppuvieraita, että saisi tuota ihanaa jälkiruokaa kokeilla. Kuinka ollakaan kummipoika ilmoitteli itsestään ja kyseli olisimmeko sunnuntaina kotisalla. Hän halusi tulla Raksilan uimahalliin hyppäämään kymmenestä metristä  ja käyttää samalla kummilastaan uimassa...  Tokihan se meille sopi. Täytyy tunnustaa, että sen verta ikäloppu olen, ettei hyppylavat enää kutsu. Vitosesta olen aikoinaan hypännyt ja hienoisen vatsaosuman jälkeen päätin hypätä heti toisen kerran perään - ettei jäisi mitään kammoa. Toisen hypyn (ja vatsaosuman) jälkeen totesin, että kammo on ihan tervettä itsesuojelua.

Mutta siis tämä daimkakku... Pohja on mantelijauhoista, joten ihan gluteeniton herkku on käsissä. Minun kakkuni on tehty puolella annoksella. Paistettaessa pohja laskeutuu keskeltä ja muodostaa kupin, joka suorastaan kutsuu täytettä. Täyte maistuu aivan jäätelölle... Ja daimille...

Minä luulen, että minun tavallani koottuna kakku olisi mennyt ilman pakastamistakin pelkällä jääkaappisäilytyksellä. Aikaisemmin olen tehnyt hieman erilaisen gluteenittoman daimkakun, siitä löytyy kuvaa ja ohjetta täältä. Maman vinkki daimin pilkkomisesta perunanujalla ennen kääreen avaamista oli erinomaisen siisti ja toimiva. Ohje suoraan Pappilan hätävara kokkaa sivuilta.

 

Daimkakku

Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

150 g mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoka ja jauhoita se mantelijauheella. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja leivinjauhe. Yhdistä jauhot vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C., noin  20-25 min. Tortun pinnan kuuluu laskeutua kuopaksi. Anna jäähtyä. Irroita pohja vuoasta ja pistä se takaisin.

Täyte:

4 dl kuohukermaa

3 keltuaista

1 dl sokeria

2 tupla Daimia (a´ 56g) hienonnettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää Daim-rouhe varovasti joukkoon. Kaada pohjan kuoppaan täyte. Pistä pakkaseen pariksi tunniksi. Ota noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua pöydälle.

Kakun voi valmistaa jo esim. edellisenäkin päivänä, mutta ota se hyvissä ajoissa sulamaan.