Marmeladit - Tuittu  

2 - 0

 

Ei tullut minusta marmeladikokkia, sen puolen saa hoitaa fatserit sun muut namellilat. Kaksi yritystä ja kaksi epäonnistumista.

Sly -paketissa sain ainekset marmeladeihin. Salainen ystäväni muisteli lapsuutensa jouluherkkua ja halusi tarjota samanlaisen elämyksen myös minulle. Mutta kuinka tässä sitten oikein kävi.

Ensimmäinen yritys oli agarilla hyydytetyt marmeladit. Keittelin isossa katilassa kuohuvaa seosta, joka hyytyi kauniisti ja siitä sai siistejä paloja. Marmeladit jäivät kuitenkin syömättä, koska niissä maistui agar niin vahvasti ja maku tuntui vain koko ajan voimistuvan. Virhe oli ehkä agarin liottamisessa. Ymmärsin, ettei nykyistä jauhemaista agaria tarvitse liottaa vuorokautta, joten en sitä sitten  liottanut.

Toisen marmaladisatsin tein Strömsön ja Nokke kokkaa -blogin innoittamana liivatteella. Massa kiehui ihanasti kuula-asteelle ja olin ihan ylpeä saavutuksestani. Tässä kokeilussa silti oli kaksi ongelmaa. Marmeladin pohjana käytin marjasosetta, joten oletin saavani ihanan marjaisan maun. Tosin kävi. Liivate hyydytti maun kokonaan ja lopputulos muistutti maultaan lähinnä viinikumia. Lisäksi marmeladipalojen pinnalta suli sokeri ikävästi, kuten kuvassa näkyy...

Lopputulokset olivat heikkoja, vaikka itse valmistusprosessit ovat hurjan mielenkiintoisia. Mutta suutari saa tässä asiassa pysyä lestissään :)