Vino kuva, mutta loisto piirakka. Vanha suosikki!  Alunperin ohje on vanha jonkin lehden piirakkakilpailun voittanut poropiirakka, johon taidettiin käyttää käristystä. Siis, joten kaapista ei satu löytymään hirvenjauhelihaa, voi yhtä hyvin käyttää poronjauhelihaa ;)

Yksi annos riittää piirakkavuoalliseen, kaksinkertainen pellille. Tai sitten voi tehdä yhdestä annoksesta puoli peltiä - kuten kuvassa! (Halusin tarjota piirakan nelikulmaisina paloina en vuoasta, jottei olisi sekaantumisen vaaraa gluteenittomaan versioon.)

Gluteenittoman leivonnan onni näkyy alemmassa kuvassa, ikinä ei voi kai olla ihan satavarma tuloksesta... Piirakan reuna on syystä X painunut kuopalle. Sattumalta täällä tekemäni gluteeniton piirakka on jauhojen laatua lukuunottamatta samalla pohjan ohjeella kuin tämä vanha hirvipiirakan ohjeeni.

 

Hirvipiirakka

100 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ruisjauhoja

tai jauhoina 2 dl gluteenittomia jauhoja

2 rkl vettä

ripaus suolaa

1 dl juustoraastetta

 

täyte:

250 g hirvenjauhelihaa

suolaa

mustapippuria

sipulia

1 tlk kermaviiliä

2 munaa

1 dl juustoraastetta

 

Paista jauheliha ja sipuli, mausta.

Nypi voi ja jauhot. Lisää suola, vesi ja juustoraaste.

Taputtele taikina piirasvuokaan tai pellille.

Paista pohjaa 200 C asteessa 10 min.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle.

Paista vielä 30-40 min.