Harvemmin on tullut ruuneperejä tehtyä, mutta nyt Viuhti pyysi. Esikoisen suussa ei manteli maistu ja korppujauhojakaan ei ollut, joten tein tortut piparimuruilla. Ohjeen nappasin Taikinataivaasta.  Hyviä, piparisia ja meheviä!

 

 

Runebergin tortut

150 g voita tai margariinia

1 ½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl korppujauhoja tai piparimuruja

1 dl mantelijauhetta tai piparimuruja

1 ½ tl leivinjauhetta

½ dl kermaa

(2-3 tippaaa rommi- tai punssiaromia)

väliin ja päälle:

vadelmahilloa

kostutus:

1 ½ dl vettä

2 rkl sokeria

muutama tippa rommi- tai punssiaromia

(tai 2-3 rkl arrakkipunssia tai rommia)

tomusokerikuorrutus:

tomusokeria

vettä tai sitruunamehua

 

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kerman ja aromin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin. Laita pohjalle pikku nokare taikinaa, hillosilmä ja taikinaa päälle. Paista leivonnaisia 200 asteessa n. 15-20 min.

Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla ja lusikoi liemi kuumien torttujen päälle.

Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutuksella.