Isommat ja komeamman näköiset ovat gluteenittomia, pienemmät taviksia. (Haluaisinpa nähdä gluteenittomien leivontaystävieni ilmeen...)

Nunnien ohje oli jo häipynyt mielestäni kokonaan. Sly9 -kierroksella muistettavani Tokivai -blogin kirjoittajan herkku oli kahvinen leivonnainen ja minulle tuli vanha ihana nunnien ohje mieleen. Pistin pakettiin ohjeen mukaan ja tein nunnia myös itse syntymäpäiville. Nunnat maistuvat suloisesti kahville ja mantelille. Alunperin ohjeessa laitettiin kuorrutuksen päälle vielä kokonainen hasselpähkinä. Tuo pienempi koko oli minusta loppujen lopuksi parempi noin pohjan ja kuorrutuksen suhteen puolesta.

 

Nunnat

150 g voita

1 1/2 dl sokeria

3 keltuaista

100 g hasselpähkinä- tai mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl jauhoja

3 valkuaista

 

kuorrutus:

1 1/2 rkl vettä

1 rkl pikakahvijauhetta

2 dl tomusokeria

 

Kiehauta voi ja sokeri, sekoita koko ajan ja anna jäähtyä.

Lisää keltuaiset ja kuivat aineet.

Lisää kova valkuaisvaahto.

Jaa vuokiin ja paista 175 C, 15-20 min.

Levitä kuorrutus jäähtyneille leivoksille.