Miksi juuri silloin, kun keittiössä syntyy jotain jumalaista, kuvista ei tule mitään. Luulisi värikkäistä minimuffinivuoan ihanan ylitsevuotavasti täyttävistä perunaleivoksista tulevan myös houkuttelevia kuvia... Mutta kun koko kuvasarjassa oli vain kaksi edes kohtuudella oikein tarkentunutta kuvaa. Täytyy koettaa sanallisesti paikata kuvien puutteita.

Kuvittele rapsahtava suklaapinta, alla kostean mehevä kakkusisus....

Kakkutikkareitahan näistä piti tulla. Mutta palloset olivat liian hauraita kestääkseen tikkua, joten pyöräytin herkkupallot noihin minivuokiin. Näiden leivonnaisten oikea nimitys lie juuri tuo perunaleivos. Suklaapiirakan reunoista olen aiemmin tehnyt kakkutikkareita ja nyt kokeilin kääretorttupohjaa. Oletan, että kääretorttupohjan rasvattomuus on syynä siihen, etteivät palloset kovettuneet jääkaapissa rasvaisemman suklaapiirakkamassan tapaan. Mutta valtavan hyviä näistä tuli!!

Vielä mukaan kuva, joka yrittää havainnollistaa sisuksen mehevyyttä.

(SLYni Anu lähetti minulle ennen joulua 100 kappaletta minimuffinivuokia ja kaikki on nyt käytetty. Miten minä olen ikikuunapäivänä tullut ennen toimeen ilman juuri näitä pieniä vuokia!! Ei voi kuin ihmetellä, ovat osoittautuneet sen verran käteviksi kapistuksiksi. :))

 

Perunaleivokset  (30 kpl)

kolmen kananmunan kääretorttupohja

vadelmahilloa

omenamehua

kaakaojauhetta

tummaa suklaata

strosseleitä

 

Silppua kääretorttupohja pyöriteltäväksi massaksi. Lisää hilloa makeudeksi. Mausta esim. kaakaojauheella. Lisää omenamehua kosteudeksi.

Pyörittele kolmeksikymmeneksi palloksi ja laita jääkaappiin vetäytymään yön yli.

Pyöräytä pallot sulatetussa tummassa suklaassa ja strösseleissä.