Kaverisynttäritarjoiluja! Syksyn synttäreillä saivat työkalupiparit sen verran innostuneen vastaanoton, että ajattelin hyödyntää samaa tuoteideaa myös näillä juhlilla. Joulun piparirumban jäljiltä en oikein lämmennyt ajatukselle tehdä pikkuleipäpohjia itse vaan käytin marie -keksejä. Eivät mariet tietenkään ihan kinuskipikkuleipien veroisia olleet, mutta kävi tämä näinkin. Keksipohjan tarkoitus tässä kuviossa on se, että temperoimattomasta suklaasta tehtyjä suklaapaloja voi syödä sotkematta sormia.

Suklaapalat on valettu suklaakalenterin muotteihin. Kalenterin taustamuovi oli sangen näppärä työkalu. Suklaat irtosivat siitä helposti, eikä muotin pienestä rispaantumisesta tarvinnut välittää. Lisäksi suklaapaloista tuli näin kauniita.

Etsiskelin netistä sitruunamuffissien ohjetta ja tällainen tuli vastaan. Taikina on helppo ja muffinssien rakenne mitä hainkin. Makuaineita taikinaan tosin saisi lisätä tai sitten hieman kuorrutusta päälle. Alkuperäisessä ohjeessa muffinssin sisälle piilotettiin sitruunarahkaa, mutta sellaisen hienouden jätin minimuffareista kokonaan pois.

 

Sitruunamuffinit (n. 50 minimuffinia)

2 kananmunaa

2 dl sokeria

100 g sulatettua voita

2 dl kevytkermaa

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sitruunamehua

 

Sekoita munat ja sokeri. Lisää kerma, rasva ja jauhot vuorotellen joukkon ja lopuksi sitruunamehu.

Paista 200 asteisessa uunissa.